Dżem z ogórka, limonki i mięty

Dżem z ogórka, limonki i mięty

gastronomia 16 lipca 2018 rDżem z ogórka, limonki i mięty Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 256,88 kcal/porcję Porcje: 10 Gotowanie: 2 godziny 30 minut Dodać. czas: 6 godzin Używany: 1,01 g/0,12 g/63,15GotowaniePustyMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 10 PORCJI1 kg małych, mocnych ogórków 600 g cukru 1 limonka 40 g mięty (całe gałązki) Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Ogórki pokroić w dużą kostkę 1×1 cm, w rondelku umieścić cukier i pozostawić do momentu, aż puszczą sok. Następnie postaw patelnię na średnim ogniu i podgrzej.

Krok 2

Za pomocą drobnej tarki obierz skórkę z limonki i wyciśnij sok. 10-15 minut po ugotowaniu ogórków dodać przygotowane składniki i gałązki mięty.

Krok 3

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut.

Krok 4

Zdjąć z ognia i całkowicie ostudzić.

Krok 5

Powtórz kroki 3 i 4 jeszcze 3 razy. Wyjąć miętę i rozlać do słoików. Zamknąć, odwrócić i całkowicie ostudzić.

PRZY OKAZJI

Przepis opracowany i dostarczony restauracja Ogurets (Suzdal)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja