Dżem z melona i cytryny

Dżem z melona i cytryny

gastronomia 31 sierpnia 2015 rDżem z melona i cytryny Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 62,72 kcal/porcję Porcje: 3 Gotowanie: 12 godz Używany: 0,14 g/0,06 g/15,51KonserwowanieKolacjaPopołudniowa przekąskaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 3 PORCJE1 kg obranego melona 1 cytryna 700 g cukru Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Usuń skórkę z cytryny i pokrój ją w paski. W rondelku wymieszaj cukier ze skórką, sokiem z cytryny i 50 ml gorącej wody. Syrop gotuj na małym ogniu, aż cukier się rozpuści.

Krok 2

Melona obierz i pokrój w kostkę. Dodaj melona do syropu i zagotuj. Pozostaw dżem na 10–12 godzin. Następnie ponownie zagotuj i odstaw na ten sam czas. Zagotuj dżem po raz trzeci, wlej do czystych, wysterylizowanych słoików i zamknij pokrywkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja