Dżem z jagód serowych
Strażnik umysłu 31 sierpnia 2015 r4,67 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1MikserGotowanieKolacjaDeserPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciImpreza, bufetŚwięto dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 kg borówki pospolitej1 kg cukru100 ml wody1 cytryna Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Umyte jagody włóż do rondla, dodaj 500 g cukru i zalej wodą.
Krok 2
Ogrzewać powstałą mieszaninę na małym ogniu, aż cukier się rozpuści, a następnie doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 3 minuty, następnie dokładnie ubić blenderem.
Krok 3
Dodać sok z cytryny i pozostałe 500 g cukru, doprowadzić do wrzenia, gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty. Powstały produkt wlać do słoików.