Dżem z derenia

Dżem z derenia

Olga Grezowa 13 sierpnia 20154,50 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzDżem z derenia Do przepisu

Zdecydowanie uwielbiam ten dżem z pestkami, podobnie jak dżem wiśniowy. Okazuje się dość słodki, ale z przyjemną cierpką nutą i niepowtarzalnym aromatem derenia.

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 24 godziny Dodać. czas: 15 minutGotowanieKolacjaPopołudniowa przekąskaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciImpreza, bufetSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ800 g derenia1 kg cukru750 ml wody Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Posortuj dereń i umyj go.

Krok 2

Zrób syrop z cukru i wody. Gorącym syropem zalej dereń i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut na małym ogniu, usuwając pianę. Wyłączyć, przykryć pokrywką, odstawić na noc.

Krok 3

Powtórz procedurę gotowania po raz drugi. Jeśli dżem nie jest wystarczająco gęsty, ugotuj go po raz trzeci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja