Dżem z czerwonego wina z przyprawami

Dżem z czerwonego wina z przyprawami

Dżem z czerwonego wina z przyprawami Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 677,35 kcal/porcja Porcje: 2 Gotowanie: 20 minut Używany: 0,47 g/0,08 g/141,80KonserwowaniePustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 2 PORCJE1 litr wytrawnego czerwonego wina 800 g cukru 50 g pektyny 1 łyżeczka. cynamon 1 łyżeczka. goździki skórka z 1 pomarańczy Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Skórkę pomarańczową pokroić w małe paski.

Krok 2

Wino wlać do rondla, postawić na małym ogniu, dodać przyprawy i skórkę. Podgrzewać powoli, doprowadzić do wrzenia i dalej gotować na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.

Krok 3

W misce wymieszaj pektynę z cukrem i stopniowo wlewaj do wina. Doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia i wlać do wstępnie wysterylizowanych słoików i zamknąć pokrywkami.

PRZY OKAZJI

Przepis dostarczony i opracowany Maria Didurenko, twórczyni sklepu internetowego Varenyevar.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja