Dżem z cytryną i pomidorkami koktajlowymi
Alewtina Semenowa 06 września 2016 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Ten pikantny dżem nadaje się jako sos do przystawek, dań mięsnych i zapiekanek. Posłuży również jako dekoracja wszelkich Twoich kulinarnych kreacji.
Złożoność: przeciętny Porcje: 1 Gotowanie: 25 minut Dodać. czas: 15 minutPustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpomidorki koktajlowe 600 gcukier 12 łyżek.cytryna 2 szt.papryczka chili 1 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Umyj i osusz pomidorki koktajlowe.
Krok 2
Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki.
Krok 3
Przygotuj i umyj cytryny i chilli.
Krok 4
Za pomocą drobnej tarki usuń skórkę z cytryn. Wyciśnij sok z cytryn.
Krok 5
Do rondla włóż pomidorki koktajlowe, sok z cytryny, skórkę z cytryny, drobno posiekaną papryczkę chili i cukier. Wymieszaj i postaw na małym ogniu.
Krok 6
Gotuj na małym ogniu przez 15 minut od momentu zagotowania.
Krok 7
Umieścić w sterylnych słoikach.