Dżem z cukinii z jabłkami

Dżem z cukinii z jabłkami

gastronomia 22 lipca 2015 rDżem z cukinii z jabłkami. Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Kalorie: 116,15 kcal/porcja Porcje: 2 Gotowanie: 1 godzina Używany: 2,03 g/0,51 g/26,42GotowaniePustySKŁADNIKI NA 2 PORCJE1 kg cukinii 700 g jabłek 150 ml wody Skórka i sok z jednej cytryny i pomarańczy Pęczek mięty 160-180 g cukru Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Jabłka obierz i pokrój w kostkę o wymiarach 1,5 x 1,5 cm. Nieobraną cukinię pokrój w kostkę o wymiarach 1,5 x 1,5 cm. Włóż do dużego rondla.

Krok 2

Dodać sok i skórkę z cytryny i pomarańczy, wodę. Doprowadzić do wrzenia i gotować na średnim ogniu przez 15-20 minut. Ostudź i powtórz proces, a następnie ponownie ostudź.

Krok 3

Dodaj miętę, możesz zawiązać pęczek nitką, gotować przez kolejne 10 minut, następnie wyjąć miętę.

Krok 4

Włóż dżem do czystych, wysterylizowanych słoików, zamknij pokrywki i włóż do lodówki.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja