Dżem z cukinii w powolnej kuchence

Dżem z cukinii w powolnej kuchence

gastronomia 10 września 2013 r Do przepisu

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzina 30 minutGotowanieDeserSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 kg cukinii 2 cytryny 1 kg cukru kwas cytrynowy na czubku noża Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj wolnowar i składniki.

Krok 2

Cukinię myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Z dużej cukinii należy usunąć nasiona. Cytryny umyj i pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Do miski multicookera włóż posiekaną cukinię i cytryny, dodaj cukier i pozostaw na 1 godzinę.

Krok 4

Włącz tryb „Multi-cook”, ustaw temperaturę na 160°C i zagotuj. Dodaj kwas cytrynowy. Mieszaj i pozwól ostygnąć do temperatury pokojowej. Ponownie zagotuj dżem, a następnie ostudź.

Krok 5

Wrzący dżem wlać do sterylnych słoików. Zamknąć pokrywkami i przechowywać.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja