Dżem z aktinidii
Masza Korowina 14 września 2016 r4,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 426,20 kcal/porcja Porcje: 10 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 12 godz Używany: 0,48 g/0,24 g/104,56KonserwowanieŚniadanieKolacjaPopołudniowa przekąskaPustyImpreza, bufetUrodzinyŚwięto dzieciKarnawałNowy RokWielkanocPiknikBoże NarodzenieRomantyczna kolacjaSKŁADNIKI NA 10 PORCJIjagody aktinidii 600 gcukier 1 kg Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Jagody aktynidii zasyp cukrem na noc.
Krok 2
Doprowadź do wrzenia, gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut. Zdjąć z ognia i ostudzić.
Krok 3
Włóż go ponownie do ognia i zagotuj.
Krok 4
Wlać do wysterylizowanych słoików i zamknąć sterylną pokrywką. Odwróć słoik na pokrywkę, zawiń i pozostaw do ostygnięcia! Smacznego!