Dżem z aktinidii

Dżem z aktinidii

Masza Korowina 14 września 2016 r4,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 426,20 kcal/porcja Porcje: 10 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 12 godz Używany: 0,48 g/0,24 g/104,56KonserwowanieŚniadanieKolacjaPopołudniowa przekąskaPustyImpreza, bufetUrodzinyŚwięto dzieciKarnawałNowy RokWielkanocPiknikBoże NarodzenieRomantyczna kolacjaSKŁADNIKI NA 10 PORCJIjagody aktinidii 600 gcukier 1 kg Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Jagody aktynidii zasyp cukrem na noc.

Krok 2

Doprowadź do wrzenia, gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut. Zdjąć z ognia i ostudzić.

Krok 3

Włóż go ponownie do ognia i zagotuj.

Krok 4

Wlać do wysterylizowanych słoików i zamknąć sterylną pokrywką. Odwróć słoik na pokrywkę, zawiń i pozostaw do ostygnięcia! Smacznego!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja