Dżem wiśniowy w ciemnej czekoladzie
Elena Niekrasowa 02 lipca 2015 r4,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Na 0,5 litra dżemu
Złożoność: łatwo Porcje: 6 Gotowanie: 50 minut Dodać. czas: 5 minutMulticookerGotowanieŚniadaniePopołudniowa przekąskaDeserPustyWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 6 PORCJIWiśnie świeże lub mrożone (bez pestek) – 500 gCukier – 1 szklankaSok z cytryny – 1 łyżka stołowaGorzka gorzka czekolada – 1 tabliczka (100 g)Woda – 50 ml Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Włóż wiśnie do miski multicookera, dodaj wodę, sok z cytryny i cukier. Mieszać. Mieszaj i doprowadzaj do wrzenia (tryb gotowania przez 10 minut). Włącz tryb duszenia na 40 minut, wlej rum lub koniak.
Krok 2
Czekoladę połamać na kawałki. Ustaw kuchenkę mikrofalową na 10 minut i dodaj czekoladę. Dobrze wymieszaj, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Wyłącz MV. Fajny.