Dżem wiśniowy w ciemnej czekoladzie

Dżem wiśniowy w ciemnej czekoladzie

Elena Niekrasowa 02 lipca 2015 r4,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzDżem wiśniowy w ciemnej czekoladzie Do przepisu

Na 0,5 litra dżemu

Złożoność: łatwo Porcje: 6 Gotowanie: 50 minut Dodać. czas: 5 minutMulticookerGotowanieŚniadaniePopołudniowa przekąskaDeserPustyWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 6 PORCJIWiśnie świeże lub mrożone (bez pestek) – 500 gCukier – 1 szklankaSok z cytryny – 1 łyżka stołowaGorzka gorzka czekolada – 1 tabliczka (100 g)Woda – 50 ml Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Włóż wiśnie do miski multicookera, dodaj wodę, sok z cytryny i cukier. Mieszać. Mieszaj i doprowadzaj do wrzenia (tryb gotowania przez 10 minut). Włącz tryb duszenia na 40 minut, wlej rum lub koniak.

Krok 2

Czekoladę połamać na kawałki. Ustaw kuchenkę mikrofalową na 10 minut i dodaj czekoladę. Dobrze wymieszaj, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Wyłącz MV. Fajny.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja