Dżem wiśniowo-śliwkowy

Dżem wiśniowo-śliwkowy

Konserwowanie Do przepisu

Wydawać by się mogło, że śliwki wiśniowe i pomarańcze nie występują razem w przyrodzie, ale w dżemie doskonale się uzupełniają. Smak jest jasny, bogaty, ale nie nachalny. Świetny duet!

Złożoność: przeciętny Kalorie: 216,10 kcal/porcję Porcje: 20 Gotowanie: 50 minut Dodać. czas: 1 godzina Używany: 0,19 g/0,02 g/54,11ŚniadaniePopołudniowa przekąskaPustySKŁADNIKI NA 20 PORCJI1 kg żółtej śliwki wiśniowej 1 pomarańcza 1 kg cukru Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Śliwkę wiśniową przekrój na pół i usuń nasiona.

Krok 2

Śliwkę wiśniową zasypać cukrem i odstawić na około 1 godzinę. W tym czasie śliwka puści sok.

Krok 3

Śliwkę wiśniową i cukier postawić na ogniu, doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu, mieszając, przez około 25 minut.

Krok 4

Pomarańczę dokładnie umyj pędzelkiem, pokrój na kawałki wraz ze skórką i zmiel w blenderze. za 5 minut Przed końcem gotowania do śliwki wiśniowej dodajemy pomarańczę.

Krok 5

Gotowy dżem wlać do sterylnych słoików i zwinąć według uznania.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja