Dżem wiśniowo-porzeczkowy

Dżem wiśniowo-porzeczkowy

Dżem wiśniowo-porzeczkowy Do przepisu

Jagody ogrodowe – jakie są pyszne i ile wysiłku wymaga ich uprawa. Ale czy dzieci i wnuki wiedzą coś o tych kłopotach? Niech chociaż włożą trochę wysiłku w przygotowanie tego dżemu z rubinowej wiśni i czerwonej porzeczki.

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzinaGotowaniePustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 laska wanilii 1 kg cukru 1 kg czerwonych porzeczek 1 kg wiśni Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Zmiel nasiona wanilii z cukrem.

Krok 2

Porzeczki i połowę cukru zagotuj na małym ogniu i gotuj przez 15 minut.

Krok 3

Usuń pestki z wiśni.

Krok 4

Na osobnej patelni podgrzewaj razem z pozostałym cukrem przez 3-5 minut.

Krok 5

Dodać do porzeczek, delikatnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Gotuj przez 2-3 minuty.

Krok 6

Rozdzielić do 2 słoików. Zakręć i odwróć do góry nogami, aż całkowicie ostygnie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja