Dżem winogronowy Isabella

Dżem winogronowy Isabella

svet63lana 21 sierpnia 20150,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu

Oferuję przepis na ciekawy dżem o przyjemnym, oryginalnym smaku i delikatnym aromacie z odmiany winorośli Isabella, której obficie rośnie w domkach letniskowych i ogrodach. Najczęściej trafia do domowego wina, ale ja zdecydowałam się na dżem i efekt był bardzo dobry!

Złożoność: łatwo Kalorie: 1341,00 kcal/porcja Porcje: 4 Gotowanie: 35 minut Dodać. czas: 10 minut Używany: 3,11 g/1,01 g/333,55GotowaniePopołudniowa przekąskaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmImpreza, bufetUrodzinyŚwięto dzieciSKŁADNIKI NA 4 PORCJIWinogrona – 2 kgCukier – 1 kgSok z cytryny – 2 łyżki. l.Zhelfix 2:1 – 1 saszetka (25 g) Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Usuń winogrona z gałązek i dobrze je umyj. Przełożyć do rondelka i zasypać cukrem na 1-2 godziny, aby puścił sok. Po upływie tego czasu postaw patelnię na dużym ogniu i pozwól jej się zagotować. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień do małego i gotować przez 20-25 minut. Gdy dżem się zagotuje, na powierzchnię wypłyną drobne kości, które można złapać łyżką cedzakową lub można je zostawić w dżemie, bo są bardzo przydatne! Dodać sok z cytryny i Zhelfix 2:1 wymieszany z 1 łyżką. l cukier, gotować przez kolejne 3 minuty. Smak dżemu jest bardzo bogaty, umiarkowanie słodki, z przyjemnym, niepowtarzalnym aromatem „Isabella”!! Teraz możesz zwinąć nasz gorący dżem winogronowy w wysterylizowane słoiki i przechowywać. Miłego poczęstunku!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja