Dżem warzywny Physalis

Dżem warzywny Physalis

Tatiana Neblandinka 24 sierpnia 20154,50 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzDżem warzywny Physalis Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 101,92 kcal/porcję Porcje: 50 Używany: 0,20 g/0,20 g/24,71PustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 50 PORCJI1 kg owoców1,2 kg cukru0,5 l wody Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Usuń owoce pęcherzycy z osłonek, opłucz i nakłuj wykałaczką.

Krok 2

Blanszuj pęcherzycę we wrzącej wodzie przez 2 minuty, aby usunąć gorycz i charakterystyczny zapach. Odcedź na durszlaku.

Krok 3

Przygotuj syrop z pół kilograma cukru i szklanki wody.

Krok 4

Zalać gorącym syropem pęcherzycę.

Krok 5

Po 6 godzinach dodać kolejne pół kilo cukru i gotować dżem przez 5 minut po zagotowaniu.

Krok 6

Po kolejnych 6 godzinach dodać pozostały cukier (200 g) i ugotować dżem na małym ogniu.

Krok 7

Jeśli chcesz, pod koniec gotowania dodaj wanilinę i cynamon.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja