Dżem truskawkowy w powolnej kuchence

Dżem truskawkowy w powolnej kuchence

gastronomia 06 czerwca 2013 Do przepisu

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 2 godziny 30 minutGotowaniePustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 kg truskawek 1,2 kg cukru Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj wolnowar i składniki.

Krok 2

Posortuj jagody, usuń łodygi. Truskawki włóż do durszlaka i opłucz, zanurzając je kilka razy w dużym pojemniku z wodą i pozwalając, aby cała woda spłynęła.

Krok 3

Jagody włóż do miski multicooker, zasyp cukrem i odstaw w chłodne miejsce na 8–10 godzin.

Krok 4

Następnego dnia włącz tryb „Multi-cook”, ustaw temperaturę na 160°C i zagotuj dżem, usuwając pianę. Gotuj przez 30 minut.

Krok 5

Dokładnie umyj słoiki z dżemem i podgrzej je, pozostawiając na 2-3 minuty. do kuchenki mikrofalowej. Gorący dżem wlać do ogrzanych słoików, zamknąć i przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja