Dżem truskawkowy i rozmarynowy

Dżem truskawkowy i rozmarynowy

Marina MARmeladINKA 10 kwietnia 2019 r5.00(3)Dodaj do ulubionychUdziałPrzepis na dżem z truskawek i rozmarynuDżem truskawkowy i rozmarynowyPrzepis na dżem z truskawek i rozmarynuDżem truskawkowy i rozmarynowy Do przepisu

Ten dżem pochodzi z Włoch! Ma przyjemną lekką goryczkę, ale jednocześnie jest bardzo aromatyczny i pachnący! A połączenie rozmarynu i truskawek jest idealne!

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 15 minut Dodać. czas: 25 minutGotowanieŚniadaniePustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘtruskawki (sezonowe) – 2 kgcukier – 1,5 kgkrem balsamiczny – 2 łyżki. łyżki (do smaku)rozmaryn bez łodygi – 2 gałązki Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Dojrzałe i pachnące sezonowe truskawki umyj, lekko osusz i usuń szypułki.

Krok 2

Jagody wymieszać z częścią cukru (1/3 części), doprowadzić do wrzenia, od razu dodać kolejną część cukru, całkowicie rozpuścić, dodać pozostały cukier i odgarnąć pianę, gotować 3-5 minut w temp. niski poziom wrzenia.

Krok 3

Następnie dodać rozmaryn (liście), gotować około 5 minut. Pod koniec gotowania dodać krem ​​balsamiczny, wymieszać i wyłączyć ogień.

Krok 4

Gorący dżem przekładamy do ciepłych, suchych i czystych słoików i szczelnie zamykamy. Odwróć go i pozwól mu ostygnąć w tym stanie, przykrywając go grubym ręcznikiem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja