Dżem śliwkowy z nektarynką

Dżem śliwkowy z nektarynką

Waleria Kashirska 07 września 2014 r4,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzRobienie powideł śliwkowych z nektarynąDżem śliwkowy z nektarynkąRobienie powideł śliwkowych z nektarynąDżem śliwkowy z nektarynką Do przepisu

Testowanie przepisów na śliwki na zimę w praktyce to prawdziwa przyjemność. Możesz wziąć kilka owoców pestkowych, takich jak śliwki i nektarynki, i zrobić z nich dżem. A żeby uzyskać imponującą galaretowatą konsystencję, dodaj do nich agar-agar.

Złożoność: łatwo Porcje: 1MikserGotowanieDżemPustySos/dressingSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘśliwka 300 gnektarynka 1 szt.cukier 160 grzimna woda 80 mlagar-agar 12 łyżeczki Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Śliwki i nektarynki umyć i osuszyć. Usuń nasiona.

Krok 2

Owoce włożyć do rondelka z podwójnym dnem, dodać cukier i zmiksować blenderem.

Krok 3

Postaw patelnię z posiekanymi owocami na kuchence na dużym ogniu. Gdy puree się zagotuje, zmniejsz ogień do średniego i mieszaj od czasu do czasu przez 15 minut. Usuń piankę.

Krok 4

W czasie gdy puree się gotuje, namocz agar-agar w szklance zimnej wody.

Krok 5

Po 15 minutach wlej namoczony agar-agar na patelnię i gotuj przez kolejne 10-12 minut, ciągle mieszając.

Krok 6

Gorący dżem wlać do wyparzonych słoików i pozostawić do ostygnięcia. Przechowywać w lodówce do czasu użycia. Smacznego!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja