Dżem śliwkowo-pomidorowy

Dżem śliwkowo-pomidorowy

Dżem śliwkowo-pomidorowy Do przepisu

Dla miłośników indyjskiego chutneyu i marmolady cebulowej – konfitura śliwkowo-pomidorowa. Można go stosować do serwowania mięsa lub tłustych ryb, a także podawać na toście z serem i winem. Cóż to będzie za pyszny posiłek…

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 2 godzinyGotowaniePustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ2 kg śliwek węgierskich 1 kg mięsistych pomidorków, najlepiej w kształcie śliwki 1 kg cukru Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Pomidory zalać niewielką ilością wody pitnej. Podgrzewać pod przykryciem, aż zmięknie. Zdjąć z ognia. Przełóż na sito i rozgnieć pomidory tłuczkiem.

Krok 2

Śliwki przekrój na pół i usuń pestki.

Krok 3

Do czystego rondla włóż przecier pomidorowy i dodaj śliwki. Gotuj na małym ogniu przez 25-30 minut.

Krok 4

Dodać cukier, wymieszać i gotować kolejne 30 minut. Zakręć i odwróć do góry nogami, aż całkowicie ostygnie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja