Dżem skórkowy z anyżem w powolnej kuchence

Dżem skórkowy z anyżem w powolnej kuchence

gastronomia 10 września 2013 r Do przepisu

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 2 godziny 30 minutGotowanieDeserSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘskórka z 5-6 owoców cytrusowych (pomarańczy, cytryn, grejpfrutów itp.) 250 ml wody 1,5 szklanki cukru 2 anyże gwiazdkowe Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj wolnowar i składniki.

Krok 2

Owoce dokładnie umyć i osuszyć. Usuń górną warstwę skórki, nie dotykając gorzkiej białej części. Skórkę pokroić w cienkie paski i namoczyć przez 1 godzinę w zimnej wodzie, następnie odcedzić.

Krok 3

Włącz tryb „Multi-cook”, ustaw temperaturę na 160°C, do miski wlej 250 ml wody, dodaj cukier i ciągle mieszając doprowadzaj do wrzenia.

Krok 4

Ustawić temperaturę na 130°C, do syropu dodać skórkę i anyż, gotować 50 minut.

Krok 5

Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Przełożyć do sterylnego słoika. Przechowywać w lodówce.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja