Dżem skórkowy z anyżem

Dżem skórkowy z anyżem

gastronomia 22 czerwca 20074.00(1)Dodaj do ulubionychUdział2846.jpg2846.jpg2846.jpg2846.jpg Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 141,00 kcal/porcja Porcje: 10 Gotowanie: 1 godzina 30 minutGotowanieDeserWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 10 PORCJI250 ml wody1,5 szklanki cukruskórka z 5-6 owoców cytrusowych (pomarańcze, cytryny, grejpfruty)2-gwiazdkowy anyż Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

1. Umyj i wysusz owoce cytrusowe. Ostrożnie odetnij skórkę, nie dotykając białej, gorzkiej części skórki. Skórkę pokroić w cienkie paski i zalać zimną wodą na 1 godzinę. 2. Do rondla wlać wodę, dodać cukier i ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średniego. 3. Dodaj skórkę i anyż do syropu, gotuj przez 10 minut. Zmniejsz ogień do małego i gotuj przez kolejne 20 minut. Zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Przełożyć do sterylnego słoika. Przechowywać w lodówce.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja