Dżem Ranetka o smaku miętowym

Dżem Ranetka o smaku miętowym

Alewtina Semenowa 18 września 2021 r5.00(4)Dodaj do ulubionychUdziałDżem Ranetka o smaku miętowymDżem Ranetka o smaku miętowymDżem Ranetka o smaku miętowymDżem Ranetka o smaku miętowymDżem Ranetka o smaku miętowym Do przepisu

Wspaniały dżem z „rajskich” ranetek o aromacie mięty.

Złożoność: łatwo Porcje: 1PustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘwoda 200mlcukier 800 grranetki 1000 gmięta, gałązka 2 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Usuń ogony z ranetek i dokładnie je umyj.

Krok 2

Przygotuj syrop. Dodaj cukier do wody, podpal (gotowałem w powolnej kuchence), gotuj syrop przez 7-10 minut.

Krok 3

Jabłka włożyć do gorącego syropu, doprowadzić do wrzenia, od momentu zagotowania gotować 5 minut, usuwając pianę, jabłek nie mieszać. Pozwól dżemowi całkowicie ostygnąć. Gotuj dżem ponownie przez kolejne 5 minut. Podczas ostatniego gotowania do dżemu dodać gałązki mięty.

Krok 4

Wyjmij gałązki mięty z dżemu. Umieść dżem w sterylnych słoikach, zamknij, odwróć i zawiń.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja