Dżem pomarańczowy

Dżem pomarańczowy

lenuska28 15 listopada 20110,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1KomentarzDżem pomarańczowy Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 2 godziny 30 minutGotowanieKuchnia sycylijskaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘwoda – 0,5 lpomarańcze – 1 kgcukier – 1 kg Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Pomarańcze umyć, przekłuć igłą i moczyć w zimnej wodzie przez 3 dni. Zmieniaj wodę dwa razy dziennie – rano i wieczorem. Czwartego dnia pomarańcze pokroić na kawałki (mogą być koła lub półkola) i dodając 0,5 litra wody, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut. Następnie dodać cukier i gotować około 30 minut.

UWAGA DO GOSPODARKI

Gotowość dżemu można sprawdzić, umieszczając jego kroplę na spodeczku. Nie powinno się „pełzać”.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja