Dżem nektarynowy z cytryną

Dżem nektarynowy z cytryną

Elena Iwanowa 24 lipca 2015 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzPyszny dżem nektarynowy z cytrynąDżem nektarynowy z cytrynąPyszny dżem nektarynowy z cytrynąDżem nektarynowy z cytryną Do przepisu

Przepis jest dla mnie nowy. Gotowałam to po raz pierwszy. Prawdziwego smaku i aromatu, jak pisze autorka przepisu, wypróbuję zimą.

Złożoność: przeciętny Porcje: 24 Gotowanie: 12 godzGotowanieKonserwowanieŚniadanieKolacjaPopołudniowa przekąskaDżemPustySos/dressingWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciImpreza, bufetUrodzinyŚwięto dzieciPiknikSKŁADNIKI NA 24 PORCJInektarynki – 2 kgcukier – 2 kgcytryny – 1 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Nektarynki umyj i osusz (lepiej wziąć twarde). Pokrój w plasterki.

Krok 2

Przełóż cytrynę (wraz ze skórką) przez maszynę do mięsa.

Krok 3

Do pojemnika, w którym będziesz gotować dżem, włóż posiekane nektarynki, cytrynę i cukier. Delikatnie wymieszaj i odstaw do całkowitego rozpuszczenia cukru (ja zostawiłam na noc).

Krok 4

Postaw na ogniu i podgrzej owoce na małym ogniu, delikatnie mieszając. Gdy dżem się zagotuje, wyłącz go i poczekaj, aż całkowicie ostygnie. Następnie ponownie podgrzej, zagotuj i wyłącz. Powtórz to pięć razy.

Krok 5

Gotowy dżem wlej do wysterylizowanych słoików i zamknij je pod klucz.

Krok 6

Ciesz się herbatą w długie zimowe wieczory!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja