Dżem melonowy

Dżem melonowy

Dżem melonowy Do przepisu

Kto nie kocha melona? Tylko ta, która kocha arbuza bardziej niż ona! Ale my kochamy jedno i drugie i można to zrobić bez chleba. Chociaż… Kawałek bagietki wcale nie zaszkodzi, gdy z melona zrobi się wspaniały, aromatyczny dżem.

Złożoność: łatwo Kalorie: 67,26 kcal/porcję Porcje: 67 Gotowanie: 1 godzina Używany: 0,09 g/0,05 g/16,73GotowaniePustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 67 PORCJI1 kg miąższu melona, ​​lepszego niż mleko od kołchozów 1 kg cukru 50 g brązowego cukru 500 g pysznej wody pitnej sok z połowy cytryny pół laski wanilii Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Melona pokroić na średnie kawałki.

Krok 2

Zrób syrop z brązowego cukru i wody. Blanszuj melona w tym syropie przez 10-15 minut.

Krok 3

Dodać cukier i sok z cytryny. Zagotuj dżem do pożądanej konsystencji. Na samym końcu dodać ziarenka wanilii. Gotowy dżem podzielić na dwa słoiki. Zakręć i odwróć do góry nogami, aż całkowicie ostygnie.

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 1 from 5 )
ArtData Konferencja