Dżem melonowo-truskawkowy

Dżem melonowo-truskawkowy

gastronomia 13 sierpnia 20075.00(2)Dodaj do ulubionychUdział5708.jpg Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Kalorie: 3066,00 kcal/porcja Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzina 30 minutGotowaniePustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘwoda – 200 ml1 kg melona500 g cukru600 g truskawek5 łyżek l. Miód Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Obierz melona i usuń nasiona, miąższ pokrój w kostkę. Umyj truskawki, usuń łodygi. Każdą jagodę przekrój na pół.

Krok 2

W rondelku wymieszaj cukier i wodę. Postaw na średnim ogniu i gotuj, mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści.

Krok 3

Do syropu dodać miód i zagotować na dużym ogniu.

Krok 4

Owoce wrzucić do wrzącego syropu i ponownie zagotować.

Krok 5

Zmniejsz ogień do małego i gotuj na wolnym ogniu, odtłuszczając, 30 minut.

Krok 6

Wlać dżem do wyparzonych słoików, zamknąć i przechowywać.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja