Dżem melonowo-bananowy

Dżem melonowo-bananowy

Tamara Szepeleva 16 sierpnia 2016 r4,50 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzDżem melonowo-bananowy Do przepisu

Dżem okazuje się delikatny, aromatyczny i bardzo smaczny… Cytryna nadaje lekko pikantną kwaskowatość. Jednocześnie dżem jest bardzo słodki.

Złożoność: łatwo Porcje: 2 Gotowanie: 40 minut Dodać. czas: 15 minutŚniadanieKolacjaPopołudniowa przekąskaPustyŚwięto dzieciSKŁADNIKI NA 2 PORCJEmelon 600 gbanan 400 gcukier 350 grcytryna 1 szt.żółtyfix 1 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Obierz melona, ​​wypestkuj go i pokrój w małą kostkę.

Krok 2

Banany obierz i pokrój w pierścienie.

Krok 3

Melona włóż do rondelka, dodaj cukier i gotuj przez 15 minut, mieszając.

Krok 4

Następnie dodaj banany i krążki cytryny.

Krok 5

Kontynuuj gotowanie, aż zgęstnieje, około 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie zdejmij z ognia, usuń cytrynę (opcjonalnie) i zmiksuj blenderem zanurzeniowym na gładką masę.

Krok 6

Ponownie zagotuj, dodaj Zhelfix, po 3 minutach przełóż do wysterylizowanych słoików i zamknij pokrywkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja