Dżem malinowy bez pestek

Dżem malinowy bez pestek

gastronomia 23 listopada 2013Dżem malinowy bez pestekDżem malinowy bez pestek Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Porcje: 2 Gotowanie: 1 godzinaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 2 PORCJE1,3 kg malin 1 kg cukru 150 ml białego wytrawnego wina Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Maliny ubić w blenderze i przetrzeć przez sito. Wszystko, co pozostało na sicie, włóż do worka z dwóch warstw gazy i mocno zawiąż sznurkiem kuchennym.

Krok 2

Do rondla o grubym dnie lub miski do robienia dżemu wlać wino, dodać cukier. Postaw na średnim ogniu – pozwól, aby cukier się rozpuścił, a syrop zagotował. Usuń piankę i zanurz w syropie torebkę wytłoków malinowych. Gotuj na małym ogniu przez 10 minut, wyjmij torebkę.

Krok 3

Do syropu dodać puree z malin, wymieszać, doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje, 20 minut. Ułożyć w wysterylizowanych słoikach i zakręcić.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja