Dżem malinowy

Dżem malinowy

Alewtina Semenowa 29 maja 2020 r4,50(2)Dodaj do ulubionychUdziałDżem malinowy Do przepisu

Pyszny i zdrowy dżem. Oczywiście wszyscy wiemy o dobroczynnych właściwościach malin. Maliny mają działanie przeciwgorączkowe, napotne i zawierają mnóstwo witamin. Nazywa się to naturalną aspiryną.

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 1 godzinaGotowanieKolacjaPopołudniowa przekąskaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciImpreza, bufetŚwięto dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘmaliny – 1 kgcukier – 1,1 kgkwas cytrynowy – 1/2 łyżeczki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Posortuj maliny i dodaj połowę cukru. Pozostaw, aż pojawi się sok.

Krok 2

Powstały sok wlać do rondla. Mieszając, małymi porcjami dodawaj pozostały cukier. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut. Usuń piankę.

Krok 3

Maliny wrzucać porcjami do syropu i gotować na średnim ogniu przez 25 minut. Dodaj kwas cytrynowy i gotuj przez kolejne 5 minut.

Krok 4

Umieść dżem w wyparzonych słoikach i zamknij. Odwróć słoiki do góry nogami i pozostaw na 1 godzinę. Następnie odwróć się i pozostaw do ostygnięcia.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja