Dżem malinowo-jabłkowy

Dżem malinowo-jabłkowy

vidakova 26 sierpnia 20150,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzDżem malinowo-jabłkowyRobienie dżemu malinowo-jabłkowegoDżem malinowo-jabłkowy Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1PustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1kg przecieru malinowego1 kg musu jabłkowego800 g cukru200 ml wody Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Jabłka pokroić, włożyć do pojemnika, ugotować w rondlu z wrzącą wodą i gotować, aż zmiękną.

Krok 2

Ostudź jabłka i zmiel je.

Krok 3

Maliny zmiel i wymieszaj z musem jabłkowym.

Krok 4

Mieszankę umieścić w rondlu z szerokim dnem. Po 15-20 minutach dodać cukier i gotować, ciągle mieszając, do miękkości.

Krok 5

Gotowy dżem przekładamy do słoików i zwijamy.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja