Dżem malinowo-jabłkowy
vidakova 26 sierpnia 20150,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1PustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1kg przecieru malinowego1 kg musu jabłkowego800 g cukru200 ml wody Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Jabłka pokroić, włożyć do pojemnika, ugotować w rondlu z wrzącą wodą i gotować, aż zmiękną.
Krok 2
Ostudź jabłka i zmiel je.
Krok 3
Maliny zmiel i wymieszaj z musem jabłkowym.
Krok 4
Mieszankę umieścić w rondlu z szerokim dnem. Po 15-20 minutach dodać cukier i gotować, ciągle mieszając, do miękkości.
Krok 5
Gotowy dżem przekładamy do słoików i zwijamy.