Dżem „Letni zachód słońca”
Elena Saratowska 14 sierpnia 20155,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1GotowanieŚniadanieKolacjaPopołudniowa przekąskaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciŚwięto dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘczarna porzeczka – 200 gczerwone porzeczki – 200 gtruskawki – 200 gmaliny – 200 gwiśnia – 400 gcukier – 1,5 kg Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Zbierz jagody, umyj je, posortuj i osusz.
Krok 2
Wymieszaj jagody na jednej patelni i przykryj cukrem na 2-3 godziny, aby puściły sok.
Krok 3
Wymieszaj, podpal, gotuj do wrzenia, usuń pianę.
Krok 4
Gotuj kolejne 10 minut, aż syrop zgęstnieje.
Krok 5
Cieszenie się „latem” w puszkach