Dżem „Letni zachód słońca”

Dżem „Letni zachód słońca”

Elena Saratowska 14 sierpnia 20155,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzPrzepis na dżem „Letni zachód słońca”Dżem „Letni zachód słońca”Przepis na dżem „Letni zachód słońca”Dżem „Letni zachód słońca” Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1GotowanieŚniadanieKolacjaPopołudniowa przekąskaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciŚwięto dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘczarna porzeczka – 200 gczerwone porzeczki – 200 gtruskawki – 200 gmaliny – 200 gwiśnia – 400 gcukier – 1,5 kg Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Zbierz jagody, umyj je, posortuj i osusz.

Krok 2

Wymieszaj jagody na jednej patelni i przykryj cukrem na 2-3 godziny, aby puściły sok.

Krok 3

Wymieszaj, podpal, gotuj do wrzenia, usuń pianę.

Krok 4

Gotuj kolejne 10 minut, aż syrop zgęstnieje.

Krok 5

Cieszenie się „latem” w puszkach

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja