Dżem kiwi z bananem
Tatiana Neblandinka 06 sierpnia 20154,50 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Dżem kiwi z bananami to przysmak dla miłośników słodko-kwaśnego smaku
Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 25 minutMikserKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciImpreza, bufetSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ4 kiwi2 banany1 łyżka. sok z cytryny300 g cukru1 łyżeczka żelatyna Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Zmiksuj kiwi i banana w blenderze.
Krok 2
Umieść mieszaninę na średnim ogniu, dodaj sok z cytryny i cukier.
Krok 3
Po zagotowaniu gotuj przez 5 minut, następnie zmniejsz ogień do małego. Dodać żelatynę zgodnie z instrukcją i dokładnie wymieszać, nie dopuszczając do wrzenia. Gotuj przez kolejne 5-7 minut.
Krok 4
Gotowy dżem wlać do słoików i zamknąć.