Dżem jeżynowy z pomarańczami

Dżem jeżynowy z pomarańczami

Tatiana Neblandinka 10 sierpnia 20154,75 (4)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzDżem jeżynowy z pomarańczami Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Kalorie: 4446,80 kcal/porcja Porcje: 1 Gotowanie: 3 godziny Używany: 24,32 g/0,88 g/1095,80SokowirówkaKonserwowanieŚniadanieKolacjaPopołudniowa przekąskaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciImpreza, bufetSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 kg jeżyn400 g pomarańczy1 kg cukru1 cytryna Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Obierz pomarańcze. Wyciśnij sok do osobnego pojemnika. To samo robimy z cytryną.

Krok 2

Do soku wsyp cukier. Podgrzewaj aż do całkowitego rozpuszczenia. Fajny.

Krok 3

Zmiel jeżyny. Dodaj go do schłodzonego soku. Nalegamy na 2 godziny.

Krok 4

Gotuj przez 30 minut, regularnie mieszając. Niech ostygnie.

Krok 5

Umieścić w wysterylizowanych słoikach.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja