Dżem jeżynowy z pomarańczami
Tatiana Neblandinka 10 sierpnia 20154,75 (4)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Kalorie: 4446,80 kcal/porcja Porcje: 1 Gotowanie: 3 godziny Używany: 24,32 g/0,88 g/1095,80SokowirówkaKonserwowanieŚniadanieKolacjaPopołudniowa przekąskaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciImpreza, bufetSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 kg jeżyn400 g pomarańczy1 kg cukru1 cytryna Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Obierz pomarańcze. Wyciśnij sok do osobnego pojemnika. To samo robimy z cytryną.
Krok 2
Do soku wsyp cukier. Podgrzewaj aż do całkowitego rozpuszczenia. Fajny.
Krok 3
Zmiel jeżyny. Dodaj go do schłodzonego soku. Nalegamy na 2 godziny.
Krok 4
Gotuj przez 30 minut, regularnie mieszając. Niech ostygnie.
Krok 5
Umieścić w wysterylizowanych słoikach.