Dżem jeżynowy z malinami
Tatiana Neblandinka 10 sierpnia 20155,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Porcje: 1 Gotowanie: 45 minut Dodać. czas: 12 godzMikserKonserwowanieŚniadaniePopołudniowa przekąskaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciImpreza, bufetKarnawałSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 kg jeżyn1 kg malin2 kg cukru Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Do każdego rodzaju jagód dodaj 1 kg cukru. Ubij w blenderze i pozostaw na 12 godzin na zimno.
Krok 2
Następnie wlać jagody do rondla i gotować przez 15 minut na małym ogniu. Usuń piankę. Fajny.
Krok 3
Następnie ponownie podgrzej i gotuj przez 10 minut. Usuń piankę i przełóż do wysterylizowanych słoików.