Dżem jabłkowy z orzechami włoskimi i cytryną

Dżem jabłkowy z orzechami włoskimi i cytryną

Elena Szaszkina 28 sierpnia 20155,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1KomentarzDżem jabłkowy z orzechami włoskimi i cytryną Do przepisu

Niesamowicie smaczny, niezbyt słodki, pikantny dżem.

Złożoność: łatwo Porcje: 6 Gotowanie: 40 minutGotowanieKolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: OvoWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 6 PORCJI1 kg jabłek150 g orzechów włoskich1 cytryna180 g cukru2 liście laurowe Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Jabłka pokroić w małe plasterki, dodać niewielką ilość wody, sok z cytryny i kilka plasterków cytryny. Dodać cukier i liść laurowy. Gotuj na małym ogniu przez 10 minut.

Krok 2

Usuń cytrynę i liść laurowy, dodaj posiekane orzechy i gotuj przez kolejne 15 minut.

Krok 3

Smacznego!

UWAGA DO GOSPODARKI

Pod koniec gotowania można dodać kilka groszków ziela angielskiego dla dodania pikanterii.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja