Dżem jabłkowy z naparem z dzikiej róży

Dżem jabłkowy z naparem z dzikiej róży

Olga Wołodina 28 sierpnia 20154,00 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzDżem jabłkowy z naparem z dzikiej róży Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Porcje: 20 Gotowanie: 40 minut Dodać. czas: 30 minutGotowanieŚniadaniePopołudniowa przekąskaPustyImpreza, bufetSKŁADNIKI NA 20 PORCJIobrane jabłka – 700 gcukier granulowany – 400 gwoda – 2 szklankisuszone owoce dzikiej róży – 2 łyżki. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Zaparz biodra róży w termosie z dwiema szklankami wrzącej wody.

Krok 2

Po 30 minutach odcedź bulion.

Krok 3

Z bulionu i cukru zrobić syrop.

Krok 4

Jabłka maczać, pokroić w plasterki, w gorącym syropie i gotować na małym ogniu do miękkości.

Krok 5

Ugotowane jabłka zmiel w blenderze na gładką masę.

Krok 6

Przecier jabłkowy przekładamy do miski i gotujemy do miękkości (około 30 minut).

Krok 7

Gotowy dżem przełóż do gorących słoików, zamknij pokrywkami i przykryj kocem, aż całkowicie ostygnie. Gotowe!

UWAGA DO GOSPODARKI

Z określonej ilości produktów otrzymuje się około 1200 ml. dżem.

PRZYDATNE RADY

Możesz użyć wywaru ze świeżych owoców róży lub innych jagód.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja