Dżem jabłkowy z cynamonem
Alewtina Semenowa 27 sierpnia 20154,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Pachnący dżem jabłkowy z cynamonem. Zimą można go stosować jako nadzienie do ciast, placków otwartych, bardzo smacznie komponuje się z aromatyczną herbatą.
Złożoność: łatwo Kalorie: 296,48 kcal/porcję Porcje: 25 Gotowanie: 40 minut Dodać. czas: 30 minut Używany: 0,52 g/0,49 g/71,81GotowaniePustySKŁADNIKI NA 25 PORCJIjabłka – 3 kgcukier – 1,5 kgcynamon – 1 łyżeczka.cytryna – 1 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Wyciśnij sok z cytryny. Usuń rdzeń z jabłek. Jabłka zmiel w blenderze, dodaj sok z 1 cytryny, wymieszaj.
Krok 2
Puree przełożyć do rondelka, dodać cukier, wymieszać, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Krok 3
Do gotowego puree dodać cynamon i wymieszać. Zwiń w sterylne słoiki.