Dżem jabłkowy z cynamonem

Dżem jabłkowy z cynamonem

Alewtina Semenowa 27 sierpnia 20154,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzPrzepis na dżem jabłkowy z cynamonemDżem jabłkowy z cynamonemPrzepis na dżem jabłkowy z cynamonemDżem jabłkowy z cynamonem Do przepisu

Pachnący dżem jabłkowy z cynamonem. Zimą można go stosować jako nadzienie do ciast, placków otwartych, bardzo smacznie komponuje się z aromatyczną herbatą.

Złożoność: łatwo Kalorie: 296,48 kcal/porcję Porcje: 25 Gotowanie: 40 minut Dodać. czas: 30 minut Używany: 0,52 g/0,49 g/71,81GotowaniePustySKŁADNIKI NA 25 PORCJIjabłka – 3 kgcukier – 1,5 kgcynamon – 1 łyżeczka.cytryna – 1 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Wyciśnij sok z cytryny. Usuń rdzeń z jabłek. Jabłka zmiel w blenderze, dodaj sok z 1 cytryny, wymieszaj.

Krok 2

Puree przełożyć do rondelka, dodać cukier, wymieszać, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.

Krok 3

Do gotowego puree dodać cynamon i wymieszać. Zwiń w sterylne słoiki.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja