Dżem jabłkowy

Dżem jabłkowy

Tatiana Neblandinka 23 sierpnia 20154,50 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzDżem jabłkowy Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1GotowaniePopołudniowa przekąskaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciUrodzinyŚwięto dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘLetnie jabłka – 1 kgCukier – 0,85-1 kgWoda – 0,25 l Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Umyj jabłka, wydrąż gniazda nasienne i pokrój. W razie potrzeby możesz obrać jabłka.

Krok 2

Do rondla wlać wodę, podgrzać, rozpuścić cukier.

Krok 3

Jabłka włóż do gorącego syropu i gotuj, mieszając, aż uzyskasz puree i zmienisz kolor na bursztynowy.

Krok 4

Natychmiast przełóż dżem do sterylnych słoików i zwiń pokrywki. Późne odmiany jabłek, słabo ugotowane, mogą podczas gotowania pozostawiać kawałki, pod koniec gotowania powinny stać się przezroczyste.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja