Dżem jabłkowo-pomarańczowy
ganihinadaria 12 września 2016 r5,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział2Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 167,70 kcal/porcja Porcje: 20 Gotowanie: 2 godziny Dodać. czas: 30 minut Używany: 0,31 g/0,24 g/41,00GotowaniePustySKŁADNIKI NA 20 PORCJIpomarańczowy 1 szt.jabłka 1 kgcukier 700 grcynamon 2 łyżeczki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Jabłka pokroić na kawałki, usuwając gniazda nasienne. Dodać cukier i cynamon.
Krok 2
Usuń skórkę z pomarańczy i zmiel ją na okruchy za pomocą blendera. Oddziel miąższ pomarańczowy od żyłek i dodaj miąższ i skórkę do jabłek.
Krok 3
Wszystko dobrze wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez 1,5-2 godziny. Dżem okazuje się gęsty, prawie jak dżem.
UWAGA DO GOSPODARKI
Dżem okazuje się dość kwaśny, więc jeśli wolisz słodszy, dodaj więcej cukru.