Dżem jabłkowo-pomarańczowy

Dżem jabłkowo-pomarańczowy

ganihinadaria 12 września 2016 r5,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział2KomentarzRobienie dżemu jabłkowo-pomarańczowegoDżem jabłkowo-pomarańczowyRobienie dżemu jabłkowo-pomarańczowegoDżem jabłkowo-pomarańczowy Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 167,70 kcal/porcja Porcje: 20 Gotowanie: 2 godziny Dodać. czas: 30 minut Używany: 0,31 g/0,24 g/41,00GotowaniePustySKŁADNIKI NA 20 PORCJIpomarańczowy 1 szt.jabłka 1 kgcukier 700 grcynamon 2 łyżeczki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Jabłka pokroić na kawałki, usuwając gniazda nasienne. Dodać cukier i cynamon.

Krok 2

Usuń skórkę z pomarańczy i zmiel ją na okruchy za pomocą blendera. Oddziel miąższ pomarańczowy od żyłek i dodaj miąższ i skórkę do jabłek.

Krok 3

Wszystko dobrze wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez 1,5-2 godziny. Dżem okazuje się gęsty, prawie jak dżem.

UWAGA DO GOSPODARKI

Dżem okazuje się dość kwaśny, więc jeśli wolisz słodszy, dodaj więcej cukru.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja