Dżem imbirowo-jabłkowy

Dżem imbirowo-jabłkowy

Do przepisu

Bez wątpienia ten dżem z jabłek, imbiru i cytryny jest najzdrowszy – wzmacnia układ odpornościowy, poprawia nastrój i wzmacnia układ sercowo-naczyniowy. Można go po prostu posmarować tostami lub połączyć z serem według własnego uznania i cieszyć się smakiem sera z konfiturą jabłkowo-imbirową.

Złożoność: łatwo Kalorie: 190,51 kcal/porcja Porcje: 22 Gotowanie: 1 godzina Używany: 0,34 g/0,20 g/48,82DeserWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 22 PORCJIkwaśne jabłko – 1 kg woda – 200 ml duża cytryna – 2 szt. świeży imbir (korzeń) – 3 cm brązowy cukier – 1 kg Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Jabłka obrać i pokroić na ćwiartki. Usuń rdzeń, a miąższ pokrój w dużą kostkę.

Krok 2

Usuń skórkę z cytryn i wyciśnij sok.

Krok 3

Syrop zagotować z cukru i wody, dodać skórkę i sok z cytryny, jabłka i imbir, obrane i drobno starte.

Krok 4

Gotuj dżem na małym ogniu, aż zgęstnieje, około 20 minut. Ostudzić i umieścić w czystych, suchych słoikach.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja