Dżem gruszkowy z winem muszkatowym

Dżem gruszkowy z winem muszkatowym

gastronomia 03 września 20090,00Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 3852,00 kcal/porcja Porcje: 2 Gotowanie: 1 godzina 30 minut Używany: 9,50 g/6,00 g/940,00PustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 2 PORCJEcukier – 700 gmielony cynamon – 0,5 łyżeczki.gruszka – 2 kgWino muszkatołowe – 300 mlgoździki – 3 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Gruszki umyć, pokroić na 4 części i usunąć rdzeń. Gruszki pokroić na małe kawałki. Włóż do rondla, dodaj wino, dodaj goździki i gotuj, aż owoce całkowicie się zagotują.

Krok 2

Przetrzyj mieszaninę przez sito i wróć na patelnię. Dodaj cukier i cynamon. Gotuj, ciągle mieszając, na małym ogniu, aż zgęstnieje. Lekko ostudzić i wlać do wysterylizowanych słoików. Zamknąć.

Krok 3

Włóż słoiki do garnka z wrzącą wodą i sterylizuj przez 20 minut. Studzimy w wodzie. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja