Dżem gruszkowy z sokiem jabłkowym

Dżem gruszkowy z sokiem jabłkowym

Dżem gruszkowy z sokiem jabłkowym Do przepisu

Co w sezonie na jabłka możemy z nimi zrobić? Nie jesteśmy już w stanie podnieść go z ziemi ani z drzewa, jesteśmy całkowicie wyczerpani. Ale sok jabłkowy to rzecz święta. Nie możesz tego nie zrobić! A jeśli jest go za dużo, zrób z niego dżem. Na przykład z gruszek.

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzina 30 minut Dodać. czas: 24 godzinyGotowaniePustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 kg małych, twardych, przyprawionych gruszek 800 g cukru 300 ml filtrowanego soku jabłkowego pół cytryny Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Obierz gruszki, przekrój je na pół i usuń rdzeń. Pokrój na średnie kawałki. Skropić sokiem z cytryny i dodać cukier. Wstrząśnij miską kilka razy, aby cukier równomiernie się rozprowadził. Umieścić w lodówce na 24 godziny.

Krok 2

Zawartość miski przełóż do rondelka. Dodaj sok jabłkowy i gotuj na małym ogniu, aż zgęstnieje. Zakręć i odwróć do góry nogami, aż całkowicie ostygnie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja