Dżem figowy w powolnej kuchence

Dżem figowy w powolnej kuchence

gastronomia 10 września 2013 rDżem figowy w powolnej kuchence Do przepisu

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzina 30 minutGotowanieDeserSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 kg fig 500 g jasnego miodu 2 szklanki wody Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj wolnowar i składniki.

Krok 2

Włącz tryb „Multi-cook”, ustaw temperaturę na 160°C, w misce wymieszaj miód z wodą i gotuj przez 10 minut.

Krok 3

Figi umyj i nakłuj drewnianą wykałaczką w kilku miejscach. Zanurz owoce we wrzącym miodzie, ustaw temperaturę na 120°C i gotuj przez 1 godzinę.

Krok 4

Studzimy, przekładamy do wysterylizowanych słoików i zamykamy. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja