Dżem figowy w powolnej kuchence
gastronomia 10 września 2013 r Do przepisu
Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzina 30 minutGotowanieDeserSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 kg fig 500 g jasnego miodu 2 szklanki wody Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Przygotuj wolnowar i składniki.
Krok 2
Włącz tryb „Multi-cook”, ustaw temperaturę na 160°C, w misce wymieszaj miód z wodą i gotuj przez 10 minut.
Krok 3
Figi umyj i nakłuj drewnianą wykałaczką w kilku miejscach. Zanurz owoce we wrzącym miodzie, ustaw temperaturę na 120°C i gotuj przez 1 godzinę.
Krok 4
Studzimy, przekładamy do wysterylizowanych słoików i zamykamy. Przechowywać w chłodnym miejscu.