Dżem figowy

Dżem figowy

gastronomia 15 lutego 20125.00(1)Dodaj do ulubionychUdziałDżem figowy Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 10 Gotowanie: 2 godziny 30 minutGotowaniePustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 10 PORCJIwoda – 2 szklankidojrzałe figi – 1 kgjasny miód – 500 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

W rondelku o grubym dnie wymieszaj miód z wodą i postaw na małym ogniu. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, 15 minut.

Krok 2

Figi umyj, osusz i nakłuj w kilku miejscach drewnianym szpikulcem lub widelcem.

Krok 3

Zanurz owoce we wrzącym miodzie. Gotuj na małym ogniu, usuwając pianę, przez 2 godziny. Odstaw do ostygnięcia. Ułożyć w wysterylizowanych słoikach i zamknąć. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja