Dżem figowo-brzoskwiniowy z cytryną i różowym pieprzem

Dżem figowo-brzoskwiniowy z cytryną i różowym pieprzem

Elena Moishuk 22 sierpnia 2016 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzPrzepis na dżem figowo-brzoskwiniowy z cytryną i różowym pieprzemDżem figowo-brzoskwiniowy z cytryną i różowym pieprzemPrzepis na dżem figowo-brzoskwiniowy z cytryną i różowym pieprzemDżem figowo-brzoskwiniowy z cytryną i różowym pieprzem Do przepisu

Pyszny, aromatyczny dżem z pikantnymi nutami można przygotować w powolnym naczyniu.

Złożoność: przeciętny Porcje: 2MulticookerGotowaniePustySKŁADNIKI NA 2 PORCJEfiga brzoskwiniowa 1,3 kgcytryna 2 szt.mielony kardamon 0,5 łyżeczki.pieprz różowy 20 szt.cukier 1,3 kglaska cynamonu 1 szt.gałązki mięty 2 szt.woda 80ml Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Brzoskwinie zalać wrzątkiem na kilka minut, następnie przelać zimną wodą.

Krok 2

Usuń skórę.

Krok 3

Usuń pestkę, a miąższ pokrój na kawałki. Dodać skórkę z dwóch cytryn, usuniętą za pomocą obieraczki do warzyw.

Krok 4

Włóż do miski multicooker i dodaj sok wyciśnięty z cytryn.

Krok 5

Następnie różowy pieprz.

Krok 6

Kardamon i cynamon, cukier i woda.

Krok 7

Wymieszaj i odstaw na 10-15 minut.

Krok 8

Dodać całe gałązki mięty. Zamknij pokrywkę i gotuj dżem w trybie „Gulasz” przez 1 godzinę 45 minut, w multicookerze o dużej mocy wystarczy 1,5 godziny.

Krok 9

Dżem jest gotowy, kawałki brzoskwiń stały się przezroczyste, w kolorze miodu. Usuń gałązki mięty i wyrzuć.

Krok 10

Usuwamy również laskę cynamonu. Wlać dżem do wyparzonych słoików. Zamknąć pokrywkami. Wydajność dżemu wynosi około 2 litrów.

Krok 11

Miłych przygotowań!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja