Dżem dyniowy z suszonymi morelami
Alewtina Semenowa 27 sierpnia 20155,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Zdrowa i smaczna przekąska.
Złożoność: przeciętny Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzina Dodać. czas: 45 minutGotowaniePustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘdynia – 1,5 kgcukier – 700 gsuszone morele – 250 gsok z cytryny – 3 łyżki. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Suszone morele namocz wcześniej w gorącej wodzie.
Krok 2
Dynię obieramy, kroimy na kawałki, gotujemy do miękkości. Zmiel blenderem.
Krok 3
Do mieszanki dyniowej dodać cukier, posiekane suszone morele, sok z cytryny i gotować na małym ogniu przez 25 minut.
Krok 4
Ułożyć w sterylnych słoikach i zwinąć.