Dżem dyniowy z suszonymi morelami

Dżem dyniowy z suszonymi morelami

Alewtina Semenowa 27 sierpnia 20155,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzPrzepis na dżem dyniowy z suszonymi morelamiDżem dyniowy z suszonymi morelamiPrzepis na dżem dyniowy z suszonymi morelamiDżem dyniowy z suszonymi morelami Do przepisu

Zdrowa i smaczna przekąska.

Złożoność: przeciętny Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzina Dodać. czas: 45 minutGotowaniePustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘdynia – 1,5 kgcukier – 700 gsuszone morele – 250 gsok z cytryny – 3 łyżki. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Suszone morele namocz wcześniej w gorącej wodzie.

Krok 2

Dynię obieramy, kroimy na kawałki, gotujemy do miękkości. Zmiel blenderem.

Krok 3

Do mieszanki dyniowej dodać cukier, posiekane suszone morele, sok z cytryny i gotować na małym ogniu przez 25 minut.

Krok 4

Ułożyć w sterylnych słoikach i zwinąć.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja