Dżem dyniowy z nutą cytrusów
Łada 01 września 2015 r4,67 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Dżem nie jest zbyt gęsty i niezbyt mdły.
Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 30 minutGotowanieKolacjaPopołudniowa przekąskaPustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘdynia – 1 kgcukier – 500 gcytryna lub pomarańcza – 1 szt.szczypta cynamonu Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Dynię umyj, usuń nasiona i środek, odetnij skórkę i pokrój w kostkę.
Krok 2
Kostki dyni włóż do pojemnika, w którym będziemy gotować, dodaj cukier i odstaw na godzinę, aż pojawi się sok.
Krok 3
Obraną cytrynę (pomarańczę) kroimy również na małe kawałki (usuwamy pestki).
Krok 4
Dodaj plasterki cytrusów z kawałkami dyni. Dodaj szczyptę cynamonu. Gotuj przez 5-7 minut, następnie ostudź. I tak 4 razy.
Krok 5
Gotowy, ostudzony dżem wlać do słoików. Smacznego!