Dżem dyniowy z nutą cytrusów

Dżem dyniowy z nutą cytrusów

Łada 01 września 2015 r4,67 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzDżem dyniowy z nutą cytrusów Do przepisu

Dżem nie jest zbyt gęsty i niezbyt mdły.

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 30 minutGotowanieKolacjaPopołudniowa przekąskaPustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘdynia – 1 kgcukier – 500 gcytryna lub pomarańcza – 1 szt.szczypta cynamonu Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Dynię umyj, usuń nasiona i środek, odetnij skórkę i pokrój w kostkę.

Krok 2

Kostki dyni włóż do pojemnika, w którym będziemy gotować, dodaj cukier i odstaw na godzinę, aż pojawi się sok.

Krok 3

Obraną cytrynę (pomarańczę) kroimy również na małe kawałki (usuwamy pestki).

Krok 4

Dodaj plasterki cytrusów z kawałkami dyni. Dodaj szczyptę cynamonu. Gotuj przez 5-7 minut, następnie ostudź. I tak 4 razy.

Krok 5

Gotowy, ostudzony dżem wlać do słoików. Smacznego!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja