Dżem dyniowy z marakują i limonką

Dżem dyniowy z marakują i limonką

gastronomia 28 października 2016 rDżem dyniowy z marakują i limonką Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 2 Gotowanie: 1 godzina Dodać. czas: 6 godzinKonserwowaniePustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 2 PORCJE1 kg dyni 5 marakuji 2 limonki 1 kg cukru Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Obierz dynię i pokrój w małe kostki. Z limonek wyciśnij sok, marakuję przekrój na pół, wydrąż miąższ i dodaj go razem z sokiem z limonki do dyni. Dodać cukier i odstawić na 6–8 godzin, aby mieszanina puściła sok.

Krok 2

Postawić na małym ogniu, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut, następnie zdjąć z ognia i ostudzić.

Krok 3

Postawić ponownie na małym ogniu, doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu do momentu, aż będzie gotowy (dżem wyłożyć na spodek – w gotowym dżemie nie będzie rozsmarowanej ani kropli). Przygotowany dżem wlać do wysterylizowanych słoików i zamknąć pokrywkami.

PRZY OKAZJI

Przepis dostarczony i opracowany Maria Didurenko, twórczyni sklepu internetowego Varenyevar.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja