Dżem dyniowy

Dżem dyniowy

Mkrtich Gevondyan 19 września 20085,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział20KomentarzDżem dyniowy Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 6534,49 kcal/porcja Porcje: 1 Gotowanie: 2 godziny 30 minut Używany: 26,03 g/6,10 g/1649,76GotowanieKuchnia ormiańskaDeserWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘcukier – 1,5 kgdynia – 2 kggoździki – 7-8 szt.wanilina – 2 szczyptylimonka – 100 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Dynię obierz ze skóry i nasion, pokrój na małe kawałki. Limonkę rozpuścić w 1,5 l wody, odstawić na godzinę, następnie przecedzić. Pokrojone kawałki dyni włóż do wody z limonką na 5-6 godzin, następnie wyjmij i opłucz. Syrop przygotować z 1 litra wody i 1,5 kg cukru. Do syropu włóż kawałki dyni, dodaj goździki i wanilię. Gotuj na małym ogniu do miękkości (około trzech godzin).

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja