Dżem cytrynowy w powolnej kuchence

Dżem cytrynowy w powolnej kuchence

gastronomia 10 września 2013 r Do przepisu

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 2 godziny 30 minutWypiekacz chlebaGotowanieDeserSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ6 cytryn o cienkiej skórce 1,2 kg cukru 1 łyżeczka. cukier waniliowy Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj wolnowar i składniki.

Krok 2

Cytryny umyć, zaparzyć wrzątkiem i pokroić w cienkie półkola. Usuń nasiona.

Krok 3

Włącz tryb „Multi-cook”, ustaw temperaturę na 160°C, wlej do miski 1,2 litra zimnej wody, dodaj cytryny i zagotuj. Ustawić temperaturę na 130°C i piec przez 45 minut.

Krok 4

Dodać cukier i cukier waniliowy, wymieszać i gotować jeszcze 1 godzinę.

Krok 5

Gorący dżem wlać do wyparzonych słoików i szczelnie zamknąć. Odwróć do góry nogami, przykryj kocem i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja