Dżem carski
Varvara Kupriyanova 06 lipca 2015 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Smak tego dżemu jest niesamowity! Po wypróbowaniu nie od razu zrozumiesz, co zawiera kompozycja. Twoja rodzina i goście będą zaskoczeni tak niezwykłym smakiem. Smacznego!
Złożoność: łatwo Kalorie: 8984,00 kcal/porcja Porcje: 1 Gotowanie: 24 godziny Dodać. czas: 1 godzina Używany: 19,10 g/7,30 g/2202,90MikserGotowanieKonserwowanieŚniadaniePopołudniowa przekąskaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciŚwięto dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘPorzeczka czerwona – 500 gCzarna porzeczka – 500 gMaliny – 500 gAgrest – 500 gCukier – 2 kgPomarańczowy – 2 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Umyj i dobrze posortuj wszystkie jagody.
Krok 2
Oderwij gałązki czerwonych porzeczek.
Krok 3
Odetnij łodygi agrestu.
Krok 4
Wymieszaj wszystkie jagody i przepuść przez maszynę do mięsa. Lub zmiel blenderem.
Krok 5
Umyj pomarańcze i usuń przegrody, potrzebujemy tylko miąższu. Możesz dodać skórkę z jednej pomarańczy, ale ponieważ owoce cytrusowe są teraz pokryte woskiem w celu wydłużenia okresu przydatności do spożycia, nie polecam tego robić.
Krok 6
Do puree jagodowego dodać pomarańczę i wszystko razem zmiksować.
Krok 7
Dodaj cukier do mieszanki jagodowo-pomarańczowej i dobrze wymieszaj.
Krok 8
Postaw na małym ogniu i gotuj przez 15 minut. Następnie poczekaj, aż całkowicie ostygnie i ponownie gotuj przez 15 minut. Ostudzić i ponownie zagotować. Ogólnie rzecz biorąc, dżem powinien gotować się na wolnym ogniu przez 45 minut w 3 partiach.
Krok 9
Gdy tylko pojawi się piana, usuń ją.
Krok 10
Sterylizuj słoiki i pokrywki.
Krok 11
Wlać gorący dżem i zwinąć.