Dżem carski

Dżem carski

Varvara Kupriyanova 06 lipca 2015 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzDżem carskiPrzepis na dżem królewskiDżem carski Do przepisu

Smak tego dżemu jest niesamowity! Po wypróbowaniu nie od razu zrozumiesz, co zawiera kompozycja. Twoja rodzina i goście będą zaskoczeni tak niezwykłym smakiem. Smacznego!

Złożoność: łatwo Kalorie: 8984,00 kcal/porcja Porcje: 1 Gotowanie: 24 godziny Dodać. czas: 1 godzina Używany: 19,10 g/7,30 g/2202,90MikserGotowanieKonserwowanieŚniadaniePopołudniowa przekąskaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciŚwięto dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘPorzeczka czerwona – 500 gCzarna porzeczka – 500 gMaliny – 500 gAgrest – 500 gCukier – 2 kgPomarańczowy – 2 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Umyj i dobrze posortuj wszystkie jagody.

Krok 2

Oderwij gałązki czerwonych porzeczek.

Krok 3

Odetnij łodygi agrestu.

Krok 4

Wymieszaj wszystkie jagody i przepuść przez maszynę do mięsa. Lub zmiel blenderem.

Krok 5

Umyj pomarańcze i usuń przegrody, potrzebujemy tylko miąższu. Możesz dodać skórkę z jednej pomarańczy, ale ponieważ owoce cytrusowe są teraz pokryte woskiem w celu wydłużenia okresu przydatności do spożycia, nie polecam tego robić.

Krok 6

Do puree jagodowego dodać pomarańczę i wszystko razem zmiksować.

Krok 7

Dodaj cukier do mieszanki jagodowo-pomarańczowej i dobrze wymieszaj.

Krok 8

Postaw na małym ogniu i gotuj przez 15 minut. Następnie poczekaj, aż całkowicie ostygnie i ponownie gotuj przez 15 minut. Ostudzić i ponownie zagotować. Ogólnie rzecz biorąc, dżem powinien gotować się na wolnym ogniu przez 45 minut w 3 partiach.

Krok 9

Gdy tylko pojawi się piana, usuń ją.

Krok 10

Sterylizuj słoiki i pokrywki.

Krok 11

Wlać gorący dżem i zwinąć.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja